poniedziałek, 6 kwietnia 2015

Jajka koperkowo - pietruszkowe

                        Bardzo proste do przygotowania jajka. Na wielkanocny stół ale nie tylko. Po prostu na każdą okazję. Nie ma co się rozpisywać, zapraszam do lektury.

A jajka podałam na talerzu od Porcelana Bogucice



5 jajek ( ugotowanych na twardo )
1/4 pęczka koperku
1/4 pęczka natki pietruszki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
2 plastry gotowanego schabu
1,5 łyżki majonezu

Ugotowane i obrane jajka przekroić na połówki i wydrążyć do miseczki żółtka.
Dodać do nich posiekany koperek i natkę pietruszki a także drobno pokrojony w kostkę schab oraz resztę składników i wymieszać tworząc pastę.
Na każde białko nakładać porcje przygotowanego nadzienia i układać na talerzu.
Podawać na śniadanie lub przekąskę.

Nie zapomnij kliknąć w gazetkę i przekonać się co jutro czeka Cię w Lidlu



1 komentarz:

  1. Robiłam takie jajka na te święta :) Tylko dodałam jeszcze do nich trochę kukurydzy konserwowej.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...