poniedziałek, 6 kwietnia 2015

Jajka koperkowo - pietruszkowe

                        Bardzo proste do przygotowania jajka. Na wielkanocny stół ale nie tylko. Po prostu na każdą okazję. Nie ma co się rozpisywać, zapraszam do lektury.

A jajka podałam na talerzu od Porcelana Bogucice



5 jajek ( ugotowanych na twardo )
1/4 pęczka koperku
1/4 pęczka natki pietruszki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
2 plastry gotowanego schabu
1,5 łyżki majonezu

Ugotowane i obrane jajka przekroić na połówki i wydrążyć do miseczki żółtka.
Dodać do nich posiekany koperek i natkę pietruszki a także drobno pokrojony w kostkę schab oraz resztę składników i wymieszać tworząc pastę.
Na każde białko nakładać porcje przygotowanego nadzienia i układać na talerzu.
Podawać na śniadanie lub przekąskę.

Nie zapomnij kliknąć w gazetkę i przekonać się co jutro czeka Cię w Lidlu



1 komentarz:

  1. Robiłam takie jajka na te święta :) Tylko dodałam jeszcze do nich trochę kukurydzy konserwowej.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.