piątek, 17 kwietnia 2015

Pyszny sos jogurtowo - majonezowy

                                  Na Święta Wielkanocne zrobiłam taki sos do jajek i domowych mięs na zimno. Moi panowie tak go polubili, że w lodówce musi być ciągle dostępny. Jedna porcja się kończy a druga już się robi. Sos nadaje się do jajek, wędlin czy własnie mięs na zimno a nawet żółtego sera. A zrobienie go nie zajmuje dużo czasu.


1 czerwona papryka
1 cebula ( może być biała lub czerwona )
4 konserwowe ogórki
2 ząbki czosnku
10 marynowanych pieczarek
4 łyżki majonezu ( takie bardziej czubate )
1 jogurt naturalny ( duży 400 g )
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Cebulę, paprykę, ogórki i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę.
Do miski przełożyć jogurt i majonez oraz pokrojone składniki razem z czosnkiem i dodać sól i pieprz.
Wszystko wymieszać i odstawić sos do przegryzienia się smaków.
W razie potrzeby jeszcze doprawić.

Jeszcze tylko przez 2 dni możecie kupić produkty z tej gazetki w promocyjnych cenach


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.