środa, 17 czerwca 2015

Filet z kurkami, szpinakiem i serem



2 pojedyncze piersi z kurczaka
sól 
pieprz
8 plastrów wędzonego ( parzonego boczku )
FARSZ :
200 g blanszowanych kurek
100 g serka topionego Gouda
1 garść szpinaku
1 cebula
sól
pieprz
olej

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć.
W środku zrobić nacięcie nożem tworząc kieszeń.
Posolić z zewnątrz i na zewnątrz, środek dodatkowo oprószyć pieprzem.
Tak przygotowane filety odstawić i przygotować farsz.
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć.
Dodać kurki, szpinak i chwilę smażyć aż cebula zmięknie.
Następnie dodać do smaku przyprawy i wymieszać.
Gdy farsz lekko przestygnie serek topiony pokroić w kostkę i leciutko przemieszać z resztą farszu.
Gotowym napełnić kieszenie filetów.
Na desce ułożyć po 4 plastry boczku, na nich ułożyć filet i zawinąć w boczek.
Filety ułożyć łączeniem boczku do dołu na blaszce do pieczenia.
A potem piec je 30 - 40 minut w 180 stopniach ( w zależności od wielkości filetów ).
Podawać na gorąco.

A już jutro nowe promocje, zajrzyjcie do gazetek :)
Zapraszam :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...