czwartek, 18 czerwca 2015

Skrzydełka w pieprzu pomarańczowym i papryce

                       W ramach współpracy z Rafex dostałam różne przyprawy do przetestowania. Jako pierwszy zaciekawił mnie pieprz pomarańczowy. Szczerze przyznam, że choć wydawał się ciekawy byłam sceptycznie do niego nastawiona. Postanowiłam wykorzystać go do pieczonych skrzydełek, dodałam słodką paprykę i sól i muszę przyznać, że moje obawy były niepotrzebne. Pieprz jest bardzo dobry i do drobiu świetnie pasuje. Polecam.

Skrzydełka podane na Julia Platin


       12 skrzydełek z kurczaka
1 łyżeczka soli

Skrzydełka dokładnie umyć i osuszyć.
Umieścić je w misce, dodać przyprawy i wymieszać.
Miskę zakryć folią spożywczą i wstawić ją do lodówki na 3 godziny.
Potem skrzydełka położyć w blasze do pieczenia, dodatkowo można jeszcze oprószyć pomarańczowym pieprzem.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45-50 minut w zależności od piekarnika.
Ja podałam je z młodymi ziemniaczkami i sałatą ze śmietaną.



Po przeczytaniu przepisu nie zapomnijcie o gazetkach :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...