środa, 1 lipca 2015

Kruche ciasteczka z czekoladą



100 g gorzkiej czekolady
450 g mąki tortowej 
2 jajka
250 g margaryny do pieczenia
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szk cukru

kakao rozpuszczalne

Do miski robota z nożami do siekania włożyć wszystkie składniki na ciastka oprócz kakao.
Zmiksować składniki łączą je, następnie wyjąć na blat i zagnieść ciasto.
Włożyć je do woreczka foliowego lub zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 10 minut.
Po 10 minutach miękkie ciasto dzielić na małe porcje, robić kuliki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w rozpuszczalnym kakao i układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Lekko spłaszczyć je dowolnym przedmiotem ( ciasteczka i tak się lekko rozleją ), wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z termoobiegiem i piec 20 minut.
Po upieczeniu ciasteczka wystudzić.

I klikamy w gazetki i patrzymy co ciekawego  w sklepach na nas czeka



2 komentarze:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...