środa, 1 lipca 2015

Kruche ciasteczka z czekoladą



100 g gorzkiej czekolady
450 g mąki tortowej 
2 jajka
250 g margaryny do pieczenia
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szk cukru

kakao rozpuszczalne

Do miski robota z nożami do siekania włożyć wszystkie składniki na ciastka oprócz kakao.
Zmiksować składniki łączą je, następnie wyjąć na blat i zagnieść ciasto.
Włożyć je do woreczka foliowego lub zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 10 minut.
Po 10 minutach miękkie ciasto dzielić na małe porcje, robić kuliki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w rozpuszczalnym kakao i układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Lekko spłaszczyć je dowolnym przedmiotem ( ciasteczka i tak się lekko rozleją ), wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z termoobiegiem i piec 20 minut.
Po upieczeniu ciasteczka wystudzić.

I klikamy w gazetki i patrzymy co ciekawego  w sklepach na nas czeka



2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.