wtorek, 28 lipca 2015

Schabowy mocno ziarenkowy

                                Dziś zwykłe kotlety schabowe ale jednak niezwykłe. Bo te zwykłe to są panierowane w bułce tartej przecież a ja mam panierkę z dodatkiem różnych ziaren. Pyszne soczyste kotlety z chrupiącą panierką można podać z ulubionymi dodatkami. 



4 plastry schabu ( ok. 1,5 cm każdy )
sól
pieprz
Panierka :
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki ziaren słoneczne pola ( słonecznik, sezam, siemię lniane )
3 łyżki ziaren piekło niebo ( słonecznik, sezam, siemię lniane, chili, pietruszka, czosnek )
Dodatkowo :
2 jajka ( duże )
mąka do obtaczania
olej do smażenia

Plastry schabu umyć, osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć.
W głębokim talerzu wymieszać ziarna z bułką tartą, w innym rozbełtać jajka z odrobina soli a w następnym wysypać trochę mąki.
Na patelnię wlać olej, każdy kotlet obtoczyć w mące, potem zanurzyć w jajku i na koniec panierować w przygotowanej panierce.
Kłaść kotlety na olej i smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. 
Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

PROMOCJE !!!   PROMOCJE !!!
ZAJRZYJCIE !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...