środa, 5 sierpnia 2015

Karkówka w pieczarkach z imbirem i kurkumą



800 g karkówki bez kości
300 g pieczarek
1 mała cebula
1,5 szk rosołu
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
1/2 łyżeczki kurkumy
2 szczypty czosnku granulowanego
słodka papryka

Karkówkę pokroić na 5 plastrów, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić.
Pieczarki po oczyszczeniu dowolnie pokroić, cebulę pokroić w kostkę.
Rozgrzać szeroki rondel i położyć w nim plastry mięsa ( nie dajemy tłuszczu, gdyż wytopi się z mięsa ).
Szybko obsmażyć z dwóch stron, potem oprószyć przyprawami i dalej smażyć do zrumienienia.
Następnie dodać cebulę i pieczarki, chwilę smażyć, podlać rosołem i dusić do miękkości pod przykryciem.
Gotowe plastry karkówki podawać np. z ziemniakami i surówką.

A od jutra nowe promocje !!!
Zerknijcie co ciekawego będzie :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.