środa, 5 sierpnia 2015

Karkówka w pieczarkach z imbirem i kurkumą



800 g karkówki bez kości
300 g pieczarek
1 mała cebula
1,5 szk rosołu
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
1/2 łyżeczki kurkumy
2 szczypty czosnku granulowanego
słodka papryka

Karkówkę pokroić na 5 plastrów, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić.
Pieczarki po oczyszczeniu dowolnie pokroić, cebulę pokroić w kostkę.
Rozgrzać szeroki rondel i położyć w nim plastry mięsa ( nie dajemy tłuszczu, gdyż wytopi się z mięsa ).
Szybko obsmażyć z dwóch stron, potem oprószyć przyprawami i dalej smażyć do zrumienienia.
Następnie dodać cebulę i pieczarki, chwilę smażyć, podlać rosołem i dusić do miękkości pod przykryciem.
Gotowe plastry karkówki podawać np. z ziemniakami i surówką.

A od jutra nowe promocje !!!
Zerknijcie co ciekawego będzie :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...