niedziela, 9 sierpnia 2015

Makrela z jajkiem

Przepis odgrzebany ze sterty starych ale nie publikowanych jeszcze na blogu.
Na śniadanie lub kolację zwykła ale bardzo smaczna pasta z wędzonej makreli i jajka. 
Makrela to jedna z moich ulubionych ryb wędzonych.
A w takiej postaci czyli jako pasta to już rewelacja.
Tego typu pasty możemy zrobić na wiele sposobów i za każdym razem będziemy mile zaskoczeni nie tylko smakiem ale i wyglądem.


1 wędzona makrela
5 jajek
1 cebula
1 łyżka musztardy ostrej
3 łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
przyprawa ognisty smok do smaku

Z makreli usunąć skórę i wszystkie ości oraz kręgosłup i podzielić na kawałki.
Widelcem rozgnieść rybę.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać z łupin.
Następnie pokroić w kostkę na siatce do sałatki lub nożem.
Obraną cebulę pokroić w kostkę.
Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać musztardę, majonez i przyprawy i wymieszać.
Podawać z pieczywem.

A już jutro nowe promocje i superokazje !!!



                                       

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.