środa, 19 sierpnia 2015

Mielone z ciecierzycą



1 szk ugotowanej ciecierzycy
500 g łopatki wieprzowej kupisz tutaj
2 jajka
1 mała cebula
4 łyżki bułki tartej
1/2 szk wody
sól
pieprz

Mięso umyć, pokroić na kawałki i zmielić w maszynce do mięsa.
Cebule pokroić w kostkę, dodać do mięsa.
Następnie dosypać bułkę tartą, wlać wodę, wbić jajka a na koniec dodać sól i pieprz do smaku i wymieszać masę mięsną.
Porcje masy nakładać na dłoń, rozpłaszczyć i na środek nałożyć po czubatej łyżce ciecierzycy.
Dokładnie zlepić masę aby ciecierzyca nie wystawała po za mięso i uformować kotlety.
Smażyć je na złoto brązowy kolor po kilka minut z każdej strony.
Usmażone odsączyć na papierowym ręczniku.
Podawać na gorąco do ziemniaków i surówki.

ZAPRASZAM WAS NA NOWE PROMOCJE





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.