czwartek, 17 września 2015

Naleśniki z serem, mascarpone i suszonymi malinami

Lubicie naleśniki ?
Ja bardzo i dziś mam z serem, mascarpone i suszonymi malinami.
W naleśnikach fajne jest to,  że można je jeść na śniadanie, obiad, deser czy kolację.
I możemy szaleć z dodatkami.
Ale dziś taka propozycja na słodko.

Naleśniki podałam na Agawa Platin


9 naleśników ( do naleśników użyłam mąki pszennej Kłos Pol
Nadzienie :
300 g twarogu
200 g serka mascarpone
100 ml śmietanki słodkiej 18 %
50 g suszonych malin
cukier do smaku

Usmażyć naleśniki ( według własnego przepisu lub tradycyjne ).
Twaróg, serek mascarpone, śmietankę umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Dodać do smaku cukier i na koniec wsypać maliny.
Wymieszać i odstawić na około 30 minut aby maliny zmiękły.
Na każdy naleśnik kłaść porcje nadzienia i dowolnie zawijać naleśniki.
Podawać na deser lub kolację.




2 komentarze:

  1. Widuje suszone maliny tu i tam, ale nigdy nie wiedzialam, co z nimi zrobic...
    A tu prosze: takie cudo!
    :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przyznam, że też myślałam jak je spożytkować i wpadłam na taki pomysł :)

      Usuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...