piątek, 30 października 2015

Naleśniki ze szpinakiem, serem i fetą

Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą.
Naleśniki możecie usmażyć według swojego przepisu, zrobić farsz i zapiec.
Najlepsze są prosto z piekarnika jeszcze gorące.

Przepis bierze udział w konkursie

Bitwa na przepisy

LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY


8 naleśników
FARSZ :
150 g cukinii
200 g świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
400 g sera typu feta
pieprz kolorowy
DODATKOWO :
100 g żółtego sera ( u mnie morski )
papryka ostra

Naleśniki usmażyć według swojego przepisu. 
W szerokim rondlu roztopić masło, wrzucić startą na tarce o grubych oczkach cukinię i posiekany czosnek i podsmażyć. 
Następnie dodać posiekany szpinak i smażyć chwilę aż szpinak się zblanszuje. 
Farsz przestudzić i dodać ser feta po czym dokładnie połączyć ze smażonymi składnikami. 
Farszu nie solić tylko popieprzyć, bo feta jest wystarczająco słona. 
Na naleśniki kłaść porcje farszu i składać je w paczuszki, potem układać w blasze do pieczenia. 
Z wierzchu posypać startym serem i posypać ostrą papryką. 
Naleśniki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. 
Podawać na gorąco.




4 komentarze:

  1. Zapraszam: lady-glady.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy może być tutaj też szpinak mrożony ?

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziś zrobiłam te naleśniki jako dodatek do łososia i wyszło pysznie. Smaczne, zdrowe i sycące danie <3 polecam są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.