czwartek, 26 listopada 2015

Łopatka kebabowa z kuskusem



600 g łopatki wieprzowej
300 czerwonej papryki klikklik
400 g obgotowanych kurek
2 łyżki przyprawy kebab shoarma
przyprawa w płynie do smaku
1 łyżeczka soli
1 cebula
1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
1 op kaszki kuskus
500 ml bulionu 
olej do smażenia

Łopatkę umyć, pokroić w paski.
Podsmażyć na oleju.
Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i dalej podsmażać.

Od czasu do czasu podlewać odrobiną bulionu i dusić na małym ogniu.
Gdy mięso jest prawie miękkie dodać wszystkie przyprawy, kurki i pokrojoną w paski paprykę i dusic do odparowania bulionu około 10 minut.
Przygotować kuskus na pozostałym bulionie.
Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...