poniedziałek, 14 grudnia 2015

Mintaj smażony w cieście serowym

Dziś mam propozycje ryby na ciepło.
Jest to mintaj ale możecie użyć innej ryby, ważne aby były to filety.
Przygotowałam ciasto serowe.
Ryba w takim cieście fajnie smakuje i jest soczysta.
Można ją przyrządzić na obiad jak i wigilijną kolację.



1 kg fileta z mintaja klik
sól
pieprz kolorowy
Ciasto :
3 jajka klikklik
100 g serka topionego gouda
100 g sera żółtego gouda lub innego klik
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki kukurydzianej
mleko ( około 100 ml ) klik
2 szczypty przyprawy ognisty smok
sól
pieprz
mąka do obtaczania.
olej do smażenia klik

Mintaja ( miałam rozmrożony ) umyć i osuszyć, przekroić na dwie części.
Oprószyć solą i pieprzem.
W blenderze zmiksować składniki na ciasto, powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor z obu stron.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...