niedziela, 13 grudnia 2015

Śledzie z papryką i cebulą w oleju

Jeśli szukacie jakiegoś pomysłu na śledzie to może skusicie się na takie.
Proste w przygotowaniu ale smaczne.
Oprócz śledzi potrzebujemy tylko paprykę, cebulę, olej i przyprawy oraz naczynie.
Takie śledzie mogą stać około dwóch tygodni oczywiście przechowujemy w lodówce.


400 g filetów śledziowych a la matjas klik
1 czerwona papryka klik
1 duża cebula klik
olej klik
sól
pieprz

Śledzie wymoczyć w wodzie z odrobiną octu przez godzinę.
Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na paseczki.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce. Wymoczone filety pokroić na kawałki pod skosem.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, zalać olejem i wymieszać.
Przed wymieszaniem dodajemy sól i pieprz do smkau.
Gotowe śledzie przełożyć do słoika, zakręcić i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.






6 komentarzy:

  1. Wglądają smakowicie i tak na pewno smakują...:) Jak będę robił śledzie to skorzystam z propozycji :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne. A co z solą bo jest w przepisie kiedy ją dodajemy i ile. Proszę o szybką odpowiedz

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sól po prostu do smaku i dajemy tak jak pieprz przed wymieszaniem.

      Usuń
  3. A co z solą????? Ale co z solą??? heheheh

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wyraźnie jest napisane, że sól i pieprz do smaku. Proponuję dokładnie czytać opisy przygotowania. Pozdrawiam.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.