wtorek, 12 stycznia 2016

Danie kolorowy zawrót głowy

Kolorowe, smaczne i wbrew pozorom szybkie danie do przygotowania.
Mamy paskudną pogodę więc przydadzą się kolorki na talerzu.


1 podwójna pierś z kurczaka
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
5 plastrów ananasa z puszki
200 g małych pieczarek
2 średnie cebule
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka octu balsamicznego
4 łyżki oleju
1 łyżeczka płatków chilli
1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
4 łyżki sosu sojowego jasnego
4 łyżki sosu sojowego ciemnego
sól do smaku
1 łyżka Fix Knorr do potraw chińskich
1 op ryżu tri coloro
kilka liści sałaty

Ryż ugotować według przepisu.
Pierś umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i dodać ocet balsamiczny.
Odstawić na 15 minut.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, dodać oba sosy sojowe i smażyć około 3-4 minuty.
Dodać pokrojone w piórka cebule, oczyszczone i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz pokrojone w sporą kostkę papryki.
Dusić bez przykrycia od czasu do czasu mieszając 5 minut.
Dodać pozostałe przyprawy i pokrojone w kostkę plastry ananasa.
Wszystko dusić jeszcze około 5-8 minut.
Na koniec posypać natką pietruszki  i wymieszać.
Danie podawać na liściach sałaty.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...