czwartek, 3 marca 2016

Makaron Penne w sosie mięsno - pieczarkowym

A dziś po prostu makaron.
Za oknem pada deszcz więc danie na szybko bo mam kompletnego lenia po prostu.



500 g wieprzowej łopatki klik
250 g pieczarek klik
1 marchewka klik
1 cebula
1 op pomidorów w kawałkach ( 390 g ) Primo Gusto
3 łyżki koncentratu pomidorowego
150 g żółtego sera klik
500 g makaronu penne rigate Primo Gusto
1 szk bulionu
do smaku :
ostra papryka
sól
pieprz

Umytą łopatkę zmielić maszynką do mięsa na grubych oczkach razem z obraną marchewką i cebulą.
Wszystko wrzucić do szerokiego rondla i smażyć aż wszystko ładnie się zrumieni.
Następnie zetrzeć pieczarki na tarce o grubych oczkach i dodać do rondla.
Następnie chwilę smażyć, wlać bulion, dodać pomidory i koncentrat oraz przyprawy i dusić kilka minut.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić.
Gotowy makaron przełożyć do większego garnka, do niego przełożyć sos oraz zetrzeć na drobnych oczkach ser i wszystko delikatnie wymieszać.
Gotowe danie nakładać na talerze i udekorować na przykład czarnymi oliwkami.
Oliwki można pokroić w plasterki i wymieszać razem z daniem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...