wtorek, 22 marca 2016

Pałki z kurczaka - pieczone

Zbliżają się Święta Wielkanocne i gospodynie domowe już myślą i planują co też zrobić na świąteczny obiad aby było smacznie i za bardzo się nie napracować.
Bo wiadomo pracy jest dużo, a to pieczenie ciast, a to przygotowanie różnych sałatek i przekąsek no i oczywiście obiad.
Proponuję takie pieczone pałki, można śmiało zamarynować na noc a następnego dnia upiec na obiad.


8 pałek z kurczaka klik
marynata :
4 łyżki remulady duńskiej Folwark
3 łyżki ketchupu
1 łyżka soli
1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka ostrej papryki

Pałki umyć i osuszyć.
Składniki marynaty wymieszać i za pomocą na przykład silikonowego pędzla posmarować dokładnie każdą pałkę.
Ułożyć je na blasze do pieczenia, zabezpieczyć folia spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Potem zdjąć folię i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 - 60 minut.
Podawać na gorąco.

Już najwyższy czas pomyśleć o zakupach świątecznych








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...