sobota, 4 czerwca 2016

Truskawkowo jagodowy koktajl

Sezon na truskawki w pełni więc nie może się obyć bez koktajlu.
Znalazłam w zamrażarce jeszcze jagody.
Świeże truskawki i jagody ( w tym przypadku mrożone ) to świetny duet i koktajl z nich jest super.
Na te upalne dni idealny.



300 g truskawek
1 szk mrożonych jagód
1 l maślanki
cukier do smaku

Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki i lekko osuszyć na sicie.
Wrzucić do wysokiego naczynia, dodać jagody, wlać maślankę i dodać trochę cukru.
( Jeśli nie lubicie bardzo słodkiego koktajlu cukier można pominąć ).
Wszystko zblendować blenderem i wstawić naczynie do lodówki aby koktajl mocno się schłodził.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.