piątek, 5 sierpnia 2016

Szybki obiad czyli Tortilla z indykiem i warzywami



5 placków tortilla klik

Mięso :
800 g fileta z indyka
1 łyżka czosnku niedźwiedziego
sól do smaku
chili do smaku
pieprz do smaku
3 łyżki oleju

Sałatka :
1/2 kapusty pekińskiej
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
1 cebula
sos czosnkowy z ziołami włoskimi klik

Indyka pokroić w plastry lub paski.
Wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju, dodać przyprawy i smażyć do zrumienienia.
Z warzyw przygotować sałatkę, dodać sosy i doprawić do smaku.
Placki zrumienić na suchej patelni a potem na każdy kłaść porcje mięsa i sałatki.
Następnie zwijać tortille i zabezpieczyć zawijając część w folię spożywczą ( opcjonalnie ).
Spożywać od razu po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...