niedziela, 30 października 2016

Pomidorowa z dynią i cukinią

Jeśli Wasze dzieci nie lubią warzyw takich jak dynia  i cukinia a lubią zupę pomidorową to taka zjedzą z apetytem.
Dzięki zmiksowaniu warzyw zupa nabiera fajnej konsystencji.
Taką zupę podajemy z makaronem.
Pisałam Wam o zaletach garnka Fissler więc teraz słów kilka o pojemniczkach Glasslock.
Świetnie nadają się do przechowywania małych porcji żywności idealnych szczególnie dla małych dzieci.
Pojemniki są szklane w plastikową pokrywką, która dzięki uszczelce dokładnie zamyka naczynie i do jedzenia nie przedostają się żadne zapachy.
Wykonane są z najwyższej jakości szkła hartowanego co daje nam, że w efekcie są trzykrotnie wytrzymalsze od zwykłego szkła.
Dodatkowym walorem jest to, że można używać je w mikrofali, zmywarce i zamrażarce.
A do kompletu pojemników o różnej pojemności ( 150 ml, 165 ml i 210 ml ) dołączona jest łyżeczka.
Taki zestaw pojemników przyda się dla każdej mamy mającej małe dzieci.


200 g dyni
200 g cukinii
1 marchewka
1 nać selera
1 liść pora
5 gałązek natki pietruszki
200 g koncentratu pomidorowego
1/2 szk śmietany 30 %
300 g mięsa wieprzowego
ok. 1 l wody
do smaku :
pieprz czarny
ziele angielskie

Mięso zalać wodą i gotować pod przykryciem na małym ogniu prawie do miękkości.
Dodać wszystkie warzywa, liść laurowy i ziele angielskie i gotować aż warzywa będą miękkie.
Potem doprawić do smaku i wszystko zmiksować blenderem.
Śmietanę zahartować z odrobiną zupy i wlać ją do garnka z zupą.
W razie konieczności jeszcze doprawić i podawać z dowolnym makaronem.


2 komentarze:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...