niedziela, 9 października 2016

Sos kurkowo - koperkowy



500 g świeżych kurek
1 cebula
1/2 szk posiekanego świeżego koperku
3/4 szk śmietany 18 %
2 szk przegotowanej wody
1 łyżka masła
do smaku :
sól
pieprz
chili
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego


Kurki oczyścić i podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę na maśle.
Potem dodać przyprawy, wlać wodę i dusić 20 minut.
Następnie zabielić sos śmietaną ( można dodać odrobinę mąki aby sos był gęstszy ).
Wyłączyć ogień i wsypać koperek, wymieszać.
Sos podawać z makaronem.

4 komentarze:

  1. Osobiście wolę śmietanę 30 %. Jest delikatniejsza w smaku według mnie, ale 18 tej jest super. :) Zapraszam na blog kulinarny. :)https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak 30 by świetnie pasowała ale z braku dałam 18 własnie :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.