poniedziałek, 21 listopada 2016

Jajka z musem jajeczno łososiowym

Dziś mam coś śniadaniowego lub kolacyjnego.
A co to jest ?
A są to jajka faszerowane musem łososiowym.
Użyłam łososia w oleju z puszki.
Do tego majonez sałatkowy, rukola, natka pietruszki i mamy smaczne jajeczka.



5 jajek ugotowanych na twardo
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanej rukoli
1 puszka łososia w oleju ( 150 g ) Graal
2 łyżki sałatkowego majonezu Fanex
sól do smaku
pieprz do smaku

Jajka obrać i przekroić na połówki.
Wydrążyć delikatnie żółtka i umieścić je w miseczce.
Łososia odsączyć z oleju na sitku, dodać do żółtek.
Następnie dodać posiekaną zieleninę oraz majonez i przyprawy do smaku i dokładnie utrzeć na mus.
Za pomocą szprycy napełnić białka musem.
Podawać z pieczywem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.