poniedziałek, 23 stycznia 2017

Camembert ziołowy panierowany

Zaproponowałam na Fb dwie propozycje z pytaniem co pierwsze opublikować. 
Padło na camembert, więc jako pierwszy będzie własnie ten wpis.
Szybka i smaczna przekąska lub ciepłe śniadanie.
Podałam ten ser z pieczywem i żurawiną.



2 szt camemberta z ziołami
1 jajko
ok. 2 łyżki mąki
ok. 3 łyżki bułki tartej
olej do smażenia

żurawina Fanex

Na patelni rozgrzać olej.
Każdy krążek sera obtoczyć w mące, moczyć w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Podawać z pieczywem i na przykład konfiturą z żurawiny zaraz po przygotowaniu.

4 komentarze:

  1. Często to kiedyś przygotowywałam :) U mnie w domu zawsze dodatkiem do takiego camemberta były frytki ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Frytki ? My lubimy i myślę, że z frytkami zdało by egzamin i u nas :)

      Usuń
  2. Pyszne, ale dla mnie za ciężkie:/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda jest dość ciężkie ale od czasu do czasu można się skusić.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.