sobota, 11 lutego 2017

Pasta tuńczykowa

Na śniadanie lub kolację można zrobić pastę tuńczykową.
Do tuńczyka wystarczy dodać kilka składników i gotowe.
Czasami brak czasu sprawia, że robimy coś ekspresowego a ryba w puszce to dobre rozwiązanie.

1 puszka tuńczyka Salatino z suszonymi pomidorami, oliwkami i kaparami
2 łyżki kukurydzy z puszki
2 łyżki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 mały pomidor
sól do smaku
pieprz do smaku

Tuńczyka z puszki przełożyć do miseczki.
Z pomidora usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę, dodać go do tuńczyka.
Potem wrzucić natkę pietruszki, cebulę i kukurydzę oraz dodać sól i pieprz do smaku.
Wymieszać pastę i podawać na śniadanie lub kolację z pieczywem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...