sobota, 11 lutego 2017

Pasta tuńczykowa

Na śniadanie lub kolację można zrobić pastę tuńczykową.
Do tuńczyka wystarczy dodać kilka składników i gotowe.
Czasami brak czasu sprawia, że robimy coś ekspresowego a ryba w puszce to dobre rozwiązanie.

1 puszka tuńczyka Salatino z suszonymi pomidorami, oliwkami i kaparami
2 łyżki kukurydzy z puszki
2 łyżki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 mały pomidor
sól do smaku
pieprz do smaku

Tuńczyka z puszki przełożyć do miseczki.
Z pomidora usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę, dodać go do tuńczyka.
Potem wrzucić natkę pietruszki, cebulę i kukurydzę oraz dodać sól i pieprz do smaku.
Wymieszać pastę i podawać na śniadanie lub kolację z pieczywem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.