środa, 8 lutego 2017

Pasztet drobiowy - ekspresowy

Dziś kolejny pasztet z tych co szybko się robi i bez pieczenia.
Zrobiony z duszonych golonek indyczych i gotowanych udek z rosołu.
Szybko i smacznie.

150 g mięsa z udek kurczaka ( gotowanego )
350 g mięsa z duszonych golonek indyczych
1 duszona cebula czosnkowa
1/2 szk rosołu
50 g masła
sól do smaku
pieprz do smaku
ostra papryka do smaku

Letnie mięso ( bez kości ) i cebulę wrzucić do wysokiego naczynia.
Wlać rosół, dodać masło i przyprawy do smaku i za pomocą blendera dokładnie zmiksować.
Gotowy pasztet w miarę potrzeby doprawić i przełożyć do słoików.
Podawać z pieczywem.
Taki pasztet można wykorzystać do pasztecików lub pyz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.