środa, 8 lutego 2017

Pasztet drobiowy - ekspresowy

Dziś kolejny pasztet z tych co szybko się robi i bez pieczenia.
Zrobiony z duszonych golonek indyczych i gotowanych udek z rosołu.
Szybko i smacznie.

150 g mięsa z udek kurczaka ( gotowanego )
350 g mięsa z duszonych golonek indyczych
1 duszona cebula czosnkowa
1/2 szk rosołu
50 g masła
sól do smaku
pieprz do smaku
ostra papryka do smaku

Letnie mięso ( bez kości ) i cebulę wrzucić do wysokiego naczynia.
Wlać rosół, dodać masło i przyprawy do smaku i za pomocą blendera dokładnie zmiksować.
Gotowy pasztet w miarę potrzeby doprawić i przełożyć do słoików.
Podawać z pieczywem.
Taki pasztet można wykorzystać do pasztecików lub pyz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...