środa, 8 marca 2017

Babeczki kokosowo - jagodowe

Jakoś u mnie dziwnie się dzieje, że jak coś robię to często powtarzam.
No i tak się stało.
Dopiero co miałam babeczki morelowe a dziś mam pyszne jagodowo kokosowe.
Wygrzebałam z zamrażarki jagody i są mięciutkie, wilgotne mocno jagodowe z kokosową nutą.
Pycha.



150 g mąki pszennej typ 500 Kłos Pol
100 g mąki kokosowej Kłos Pol
2 jajka
1 szk mleka
1/4 szk oleju rzepakowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki cukru
3/4 szk mrożonych jagód
2 czubate łyżki wiórków kokosowych

W jednej misce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia i cukrem oraz jagodami i wiórkami kokosowymi.
W drugiej jajka, mleko i olej a potem do płynnych wsypać suche.
Wymieszać najlepiej widelcem.
12 papilotek włożyć do formy na babeczki i rozdzielić ciasto do foremek.
Babeczki piec 30 minut w 180 stopniach.
Potem wyjąć babeczki z formy na kratkę i wystudzić.
Posypać cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...