sobota, 4 marca 2017

Morelowe babeczki

Coś na szybko a jak na szybko to babeczki.
Ich zaletą jest to, że robi się je ekspresowo i zawsze inaczej smakują przez różne składniki jakie można do nich dodać.
Ja dziś mam z dodatkiem suszonych moreli.
Do mieszania ciasta i nakładania go do foremek możemy zachęcić nasze pociechy.
Bo przecież dzieci lubią takie zabawy z ciastem.


2 solidne garście suszonych moreli
200 g mąki pszennej typ 500 Kłos Pol
2 jajka ( L )
1/2 szk mleka
1/2 szk oleju rzepakowego
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

W jednej miseczce wymieszać mleko, olej i jajka.
Do drugiej miski wsypać suche składniki.
Morele posiekać i dodać do suchych składników, wymieszać.
Do miski z suchymi produktami wlać płynne i widelcem wymieszać.
Foremki do papilotek napełnić ciastem.
Babeczki piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.