sobota, 4 marca 2017

Morelowe babeczki

Coś na szybko a jak na szybko to babeczki.
Ich zaletą jest to, że robi się je ekspresowo i zawsze inaczej smakują przez różne składniki jakie można do nich dodać.
Ja dziś mam z dodatkiem suszonych moreli.
Do mieszania ciasta i nakładania go do foremek możemy zachęcić nasze pociechy.
Bo przecież dzieci lubią takie zabawy z ciastem.


2 solidne garście suszonych moreli
200 g mąki pszennej typ 500 Kłos Pol
2 jajka ( L )
1/2 szk mleka
1/2 szk oleju rzepakowego
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

W jednej miseczce wymieszać mleko, olej i jajka.
Do drugiej miski wsypać suche składniki.
Morele posiekać i dodać do suchych składników, wymieszać.
Do miski z suchymi produktami wlać płynne i widelcem wymieszać.
Foremki do papilotek napełnić ciastem.
Babeczki piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...