środa, 19 kwietnia 2017

Chrzanowy sos tatarski

W każde Święta robię domowy sos tatarski.
Tym razem dodałam do niego ostrego chrzanu.
Sos nabrał nowego i ciekawego smaku.
Może się skusicie i taki przygotujecie ?
Idealny do jaj, wędlin i innych mięs na zimno.


500 ml majonezu sałatkowego Fanex
100 ml jogurtu naturalnego
3 czubate łyżki tartego chrzanu Fanex
5 ogórków konserwowych
15 marynowanych pieczarek
sól i pieprz do smaku
2 szczypty cukru

W misce umieścić majonez, jogurt oraz chrzan.
Potem dodać drobniutko pokrojone pieczarki i ogórki a także przyprawy do smaku.
Sos dokładnie wymieszać, w razie konieczności doprawić i przełożyć do słoika.
Przechowywać w lodówce i podawać do wędlin, mięs na zimno i jaj.

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Dziękuję :)
      Dziś właśnie zrobiłam kolejną porcję bo już zjedliśmy :)
      A wyszło dość sporo z takiej ilości składników.

      Usuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...