środa, 19 kwietnia 2017

Chrzanowy sos tatarski

W każde Święta robię domowy sos tatarski.
Tym razem dodałam do niego ostrego chrzanu.
Sos nabrał nowego i ciekawego smaku.
Może się skusicie i taki przygotujecie ?
Idealny do jaj, wędlin i innych mięs na zimno.


500 ml majonezu sałatkowego Fanex
100 ml jogurtu naturalnego
3 czubate łyżki tartego chrzanu Fanex
5 ogórków konserwowych
15 marynowanych pieczarek
sól i pieprz do smaku
2 szczypty cukru

W misce umieścić majonez, jogurt oraz chrzan.
Potem dodać drobniutko pokrojone pieczarki i ogórki a także przyprawy do smaku.
Sos dokładnie wymieszać, w razie konieczności doprawić i przełożyć do słoika.
Przechowywać w lodówce i podawać do wędlin, mięs na zimno i jaj.

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Dziękuję :)
      Dziś właśnie zrobiłam kolejną porcję bo już zjedliśmy :)
      A wyszło dość sporo z takiej ilości składników.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.