niedziela, 2 kwietnia 2017

Jajka faszerowane serem i ogórkiem konserwowym

Wielkanoc coraz bliżej.
Mam dziś zatem kolejną propozycję na wielkanocne śniadanie.
A wiadomo, że te Święta to przede wszystkim jajka to są oczywiście jajka.
Tym razem faszerowane żółtym serem i konserwowym ogórkiem.



10 jajek ugotowanych na twardo
4 ogórki konserwowe
4 plastry żółtego sera Gouda Mlekoma
2 łyżki drobno posiekanej rzeżuchy
sól do smaku
pieprz do smaku
2 łyżki majonezu 

Jajka przekroić na połówki i wydrążyć żółtka.
Ogórki i plastry sera bardzo drobno pokroić.
Do miseczki wrzucić żółtka, rozgnieść widelcem i dodać posiekaną rzeżuchę oraz ser i ogórki a także majonez i przyprawy do smaku.
Wymieszać nadzienie, w razie potrzeby jeszcze doprawić i za pomocą rękawa cukierniczego z szeroką tylką napełnić białkowe miseczki.
Podawać po przygotowaniu ( jeśli nie macie rękawa po prostu nałóżcie farsz łyżeczką ).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.