niedziela, 8 października 2017

Faszerowane jesienne papryki

Nie macie pomysłu na jutrzejszy obiad ?
Może skusicie się na jesienne papryki ?
Faszerowane dynią, mięsem, ryżem, kurkami i jeszcze innymi dodatkami.
Idealne na jesienny obiad lub ciepłą kolację.


6 czerwonych papryk

farsz :
300 g dyni
200 g kurek ( blanszowanych )
3 szk ugotowanego ryżu
300 g wieprzowego mięsa
100 g pora
1/2 czerwonej papryki
1/2 puszki kukurydzy
100 g żółtego sera
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka ostra do smaku

Papryki umyć i wydrążyć gniazda nasienne.
Do miski wrzucić ryż, kurki, pokrojonego pora oraz dynię, paprykę także pokrojoną, zmielone wcześniej mięso, starty ser i pozostałe składniki i wymieszać farsz.
Gotowym farszem napełnić papryki, umieścić je w naczyniu żaroodpornym i piec około godziny do miękkości papryk.
Podawać na gorąco na przykład z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...