środa, 17 stycznia 2018

Surówka - pekinka, por, seler

Szybka surówka z trzech warzyw.
Nie każdy lubi seler ale w tej surówce nie jest bardzo wyczuwalny, więc nie powinno być kłopotu ze zjedzeniem tej zdrowej surówki.
Do tego śmietana i przyprawy do smaku i mamy super smaczną surówkę obiadową.
Najlepiej smakuje w daniu mięsnym typu sztuka mięsa w sosie czy klopsikami lub z kotletami mielonymi czy schabowymi.
Jednym słowem pasuje do wielu propozycji.


1/2 kapusty pekińskiej
1 por ( mały )
1/2 korzenia selera
sól do smaku
pieprz do smaku

Kapustę pekińską pokroić.
Por pokroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce.
Seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie przygotowane warzywa umieścić w misce, dodać śmietanę i sól oraz pieprz do smaku i wymieszać surówkę.
Odstawić na 15 minut do przegryzienia się smaków.
Podawać jako dodatek do drugich dań obiadowych.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...