poniedziałek, 23 kwietnia 2018

Jagodowe serniczki

Znalazłam w zamrażarce jagody.
Dodałam to co znalazłam w lodówce i tak oto powstały ekspresowe serniczki.
Upiekłam je w foremkach na babeczki.
Fajna opcja sernika w wersji mini.

Do serniczków dodałam wodę różaną, którą możecie kupić oczywiście w
sklepie Kuchnie Świata.



250 g półtłustego twarogu
4 danonki truskawkowe
140 g serka waniliowego
2 jajka
4 łyżki wody różanej
1 budyń waniliowy
2 łyżki cukru
ok. 3/4 szk mrożonych jagód
1 łyżka mąki

cukier puder

Twaróg rozgnieść, dodać danonki oraz serek waniliowy i wymieszać.
Potem dodać budyń, jajka, wodę różaną i cukier, wymieszać.
Do formy na muffinki włożyć silikonowe foremki na babeczki i rozdzielić do nich masę serową.
Jagody obtoczyć w łyżce mąki i rozdzielić je na każdą foremkę.
Serniczki piec w piekarnikun  nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut.
Wystudzić, wyjąc z foremek i oprószyć przed podaniem cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...