sobota, 28 kwietnia 2018

Papryka faszerowana czerwonym ryżem i dodatkami

Cena papryki w sklepach jest już do zniesienia.
Zrobiłam więc na obiad faszerowaną czerwonym ryżem i innymi dodatkami.
Lubię takiego typu dania.



6 czerwonych papryk

nadzienie :
2 szk ugotowanego na sypko czerwonego ryżu
1/2 puszki kukurydzy
1/2 szk groszku konserwowego
1/2 szk konserwowej marchewki
300 g pieczarek
250 g żółtego sera
500 g łopatki wieprzowej
1 cebula
do smaku :
sól
pieprz
sambal oelek


Łopatkę zmielić razem z cebulą i pieczarkami.
Ryż ugotować ( ja użyłam garnka do gotowania ryżu ), wystudzić.
Do miski wrzucić ryż, zmielone składniki oraz starty żółty ser i odsączoną kukurydzę, groszek i marchew.
Dodać przyprawy i wymieszać nadzienie.
Napełnić nim pozbawione gniazd nasiennych papryki i układać je w naczyniu żaroodpornym.
Zakryć pokrywką naczynie i wstawić je do piekarnika.
Gdy nagrzeje się do 200 stopni piec papryki prze około 40 minut.
Podawać na gorąco z pieczywem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.