wtorek, 3 kwietnia 2018

Sernik mieszany

Kolejna odsłona sernika. 
Tym razem z dodatkiem serka waniliowego bez laktozy.
Smaczny, wilgotny i puszysty.
Czyli taki jak powinien być.



6 dużych jajek
1 łyżka ekstraktu waniliowego
3 budynie waniliowe
1 szk cukru
1 szk mleka
1/2 szk oleju rzepakowego
biszkopty okrągłe ( tyle aby zakryły dno blaszki )


Blaszkę o wymiarach 32 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć biszkopty.
Twaróg 3 razy zmielić.
Do miski włożyć zmielony twaróg, serki waniliowe, żółtka jajek, ekstrakt oraz budynie a potem wlać mleko i olej i wymieszać.
Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Wyłożyć ją na biszkoptach i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na godzinę.
Po upieczeniu sernik wystudzić przy uchylonych drzwiczkach a potem schłodzić i posypać cukrem pudrem.

2 komentarze:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...