czwartek, 16 stycznia 2014

Naleśniki pełne słodyczy


rozwiń i czytaj przepis :

  • 14 naleśników
  • Nadzienie :
  • 1,5 l jabłek prażonych ( domowych )
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 1 garść słupków migdałowych
  • 1 garść suszonej żurawiny
  • 1 garść suszonych moreli
  • 50 g kandyzowanej skórki cytrynowejHelio
  • 1 garść rodzynek
  • płynny miód do polania
PRZYGOTOWANIE:
Usmażyć naleśniki ( można według swojego przepisu i po usmażeniu układać na talerzu jeden na drugim). Do miski wyłożyć ze słoika jabłka, dodać pozostałe składniki ale morele posiekać i wymieszać nadzienie. Kolejno naleśniki kłaść na desce i na każdy naleśnik kłaść porcje nadzienia, rozsmarować go i zawinąć naleśniki w rulony. Gotowe naleśniki można pokroić ukośnie na mniejsze kawałki i przed podaniem polać dodatkowo miodem. Naleśniki będą równie smaczne na ciepło jak i na zimno.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.