czwartek, 16 stycznia 2014

Pekinka z marchewką i rukolą


rozwiń i czytaj przepis ;

1/2 kapusty pekińskiej
1 cebula
2 marchewki
1 garść świeżej rukoli
sól morska z pieprzem do smaku
cukier do smaku
ocet do smaku
kilka łyżek oleju

Kapustę posiekać i wrzucić do miski.
Cebulę i marchew obrać, umyć i cebulę pokroić w kostkę a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać te składniki do kapusty, dodać porwaną na mniejsze kawałki rukolę, dodać przyprawy i wymieszać surówkę.
Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków.
Podawać do dań mięsnych, rybnych lub pierogów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.