Moja rodzinka uwielbia kotlety, roladki i wszystko co można jeść z żółtym lub topionym serem. Dzisiaj na obiad były więc roladki ze schabu z serkiem topionym. A podałam je z ziemniakami i surówką z młodej kapusty.
składniki :
4 kotlety ze schabu bez kości ( po 150 g )
2 serki topione ( po 100 g )
Do smaku :
sól
pieprz
przyprawa ognisty smok
2 jajka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
sposób przygotowania :
Kotlety umyć i osuszyć.
Rozbić tłuczkiem do mięsa.
Oprószyć przyprawami odstawić na 5 minut.
Serki topione ( dowolnego smaku ) przekroić na dwie części wzdłuż serka.
Na każdy kotlet położyć porcję serka, zawinąć roladkę.
Tak przygotowane roladki panierować w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym i posolonym jajku i ponownie obtoczyć w bułce tartej.
Na patelnie wlać olej, podgrzać go i włożyć roladki.
Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Mniamuśne mmmmm :-)
OdpowiedzUsuńMniamuśne mmmmm :-)
OdpowiedzUsuń