składniki :
500 g świeżych lub rozmrożonych truskawek
100 g biszkoptów
200 ml gęstej śmietany 18%
cukier do smaku
sposób przygotowania :
Świeże lub rozmrożone truskawki zmiksować dodając do smaku cukier.
Biszkopty zmiksować rozdrabniaczem lub mocno pokruszyć.
Śmietanę wymieszać z odrobiną cukru.
Na dno pucharków wsypać czubatą łyżkę biszkoptów, następnie po trzy łyżki musu truskawkowego a na koniec 1 łyżkę śmietany.
Kłaść warstwy na przemian do wyczerpania składników, na wierzchu powinna znajdować się śmietana.
500 g świeżych lub rozmrożonych truskawek
100 g biszkoptów
200 ml gęstej śmietany 18%
cukier do smaku
sposób przygotowania :
Świeże lub rozmrożone truskawki zmiksować dodając do smaku cukier.
Biszkopty zmiksować rozdrabniaczem lub mocno pokruszyć.
Śmietanę wymieszać z odrobiną cukru.
Na dno pucharków wsypać czubatą łyżkę biszkoptów, następnie po trzy łyżki musu truskawkowego a na koniec 1 łyżkę śmietany.
Kłaść warstwy na przemian do wyczerpania składników, na wierzchu powinna znajdować się śmietana.
i taki deser jest zawsze mile widziany na stole..
OdpowiedzUsuń