składniki :
5 szk posiekanej młodej kapusty
1/2 puszki kukurydzy
1/2 szk posiekanego koperku
1 czerwona cebula
Do smaku :
cukier
sól
pieprz kolorowy
ocet jabłkowy
olej
5 szk posiekanej młodej kapusty
1/2 puszki kukurydzy
1/2 szk posiekanego koperku
1 czerwona cebula
Do smaku :
cukier
sól
pieprz kolorowy
ocet jabłkowy
olej
sposób przygotowania :
Poszatkowaną kapustę wsypać do miski.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać ją razem z koperkiem i pokrojoną cebulą do kapusty.
Następnie dodać przyprawy i wymieszać surówkę.
Po około pięciu minutach spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać ją razem z koperkiem i pokrojoną cebulą do kapusty.
Następnie dodać przyprawy i wymieszać surówkę.
Po około pięciu minutach spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić.
Pysznie wygląda :) Muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuń