I dziś kolejny test babeczek firmy Dan Cake. Słodkie, kruchutkie, bardzo delikatne świetnie smakowały nam w takim połączeniu: masa serkowa i świeże jagody.
15 gotowych kruchych babeczek ( Dan Cake )
250 g sera białego typu włoskiego
1,5 łyżki masy krówkowej truflowej
2 łyżki cukru waniliowego
3 łyżki słodkiej śmietany
świeże jagody
małe listki melisy
Rozłożyć babeczki.
Jagody umyć i odsączyć na sicie.
Do miski włożyć ser, śmietanę, cukier waniliowy i masę krówkową i mikserem utrzeć gładka masę.
Za pomocą szprycy lub zwykłego woreczka foliowego napełnić masą każdą babeczkę.
Następnie dookoła obłożyć jagodami i po jednej na środku.
Na koniec babeczki udekorować listkami melisy.
Ale one pysznie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuń