- Ser :
- 350 g twarogu
- 1/2 szk gęstej kwaśnej śmietany 18%
- 3 łyżki cukru
- 1/2 szk rodzynek
- Naleśniki :
- 2 szk mąki pszennej
- 2 szk mleka
- 1/2 szk oranżady
- 2 budynie czekoladowe z cukrem
- 2 jajka
- 1/4 szk oleju
Do miski wlać mleko i oranżadę. Wsypać mąkę i wbić jajka i za pomocą
miksera ubić gładkie ciasto. Następnie dodać budynie w proszku i dalej
miksować. Na koniec wlać olej i wymieszać ciasto. Na nagrzaną patelnię
najlepiej do naleśników z niskim bokiem smażyć naleśniki wylewając łyżką
wazową porcję ciasta i rozlewając je po powierzchni patelni. Gdy jedna
strona się podsmaży przewrócić naleśnik na drugą stronę i chwilkę
smażyć. Każdy usmażony naleśnik wykładać na talerz. W drugiej misce
umieścić twaróg i za pomocą widelca rozgnieść go. Dodać cukier i
śmietanę i za pomocą miksera zmiksować ser, po czym dodać rodzynki i
wymieszać ale już łyżką. Na każdy naleśnik nakładać porcję masy serowej i
składać naleśniki według własnego gustu ( rulony, rożki czy koperty ).
Z chęcią bym takie schrupała ;)
OdpowiedzUsuńTo smacznego :)
UsuńSzkoda, że przez monitor nie można bo bym Cię chętnie poczęstowała :)
Wspaniałe. :) Uwielbiam takie naleśniki.
OdpowiedzUsuńchyba nie ma osoby, która nie lubiła by naleśników ?
UsuńTwoje są tak kuszące że chyba napiekę na kolacje;)) Pozdrawiam Ewciu:)
OdpowiedzUsuńale to dzięki twojemu pomysłowi, dziękuję Madziu:)
Usuńale pyszna czekoladowość!
OdpowiedzUsuńPyszne:D
OdpowiedzUsuńoj pyszne :)
Usuńnaleśniki moje ukochane... porywam od razu dwa ;)
OdpowiedzUsuńależ proszę bardzo, smacznego :)
UsuńCzekoladowe naleśniki to coś cudownego :)
OdpowiedzUsuń