Tym razem surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, jogurtem i majonezem.
1/2 średniej główki czerwonej kapusty
3 średnie jabłka
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
Do smaku :
sól
pieprz
cukier
ocet
Kapustę pozbawić wierzchnich liści i głąba i pokroić na kawałki.
Za pomocą robota z końcówką do jarzyn zetrzeć kapustę na grubszych oczkach.
Kapustę posolić i zostawić na kilka minut.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kapusty.
Następnie dodać pozostałe przyprawy, jogurt i majonez i wymieszać surówkę.
Pozostawić na 5 minut do przegryzienia się smaków.
Nie wiem, ja nigdy czegoś takiego nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńo ja niestety nie lubię
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale
OdpowiedzUsuńZnam kilka osób nie lubiących czerwonej kapusty. Ja ją uwielbiam ale jednak nigdy nie zjem takiej na ciepło. Więc nie każdy wszystko lubi. Taką surówkę zrobiłam pierwszy raz, bo przeważnie robię tradycyjnie z cebulką i olejem. I muszę przyznać, że tak przyrządzona też jest smaczna.
OdpowiedzUsuń