- 1 mini sałata rzymska zielona
- 1/2 mini sałaty rzymskiej czerwonej
- 5 pomidorków koktajlowych
- 1 owoc nashi ( chińskiej gruszki )
- kilkanaście cienkich plasterków cukinii
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 mała czerwona cebula
- sól do smaku
- ocet ryżowy do smaku
- 3 łyżki oleju ryżowego
- cukier do smaku
- pieprz do smaku
Sałaty umyć i osuszyć po czym porwać na kawałki. Cebule obrać, opłukać i
pokroić w piórka. Plasterki cukinii podsmażyć z obu stron na odrobinie
oleju i odsączyć na ręczniku papierowym. Nashi obrać, pokroić na
ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Pomidorki umyć i
pokroić w plastry. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać do smaku
przyprawy i wymieszać sałatkę. Podawać po około pięciu minutach gdy
smaki się przegryzą.
Jak kolorowo ;) Skusiłabym się.
OdpowiedzUsuń