- 2 jajka
- 200 ml mleka
- 125 ml oleju
- 150 g dżemu wiśniowego
- 300 mąki pszennej typ 500
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki brązowego cukru
- cukier puder do posypania
- PRZYGOTOWANIE:
Sypkie składniki wymieszać. W drugiej misce wymieszać mokre składniki i dżem ( najlepiej rózgą ). Do mokrych składników wsypać suche i wymieszać ciasto. Formę do muffinek ( na 12 sztuk ) wyłożyć foremkami silikonowymi lub papilotkami i napełnić je ciastem. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec babeczki 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Strony
▼
wtorek, 1 stycznia 2013
Ekspresowe babeczki wiśniowe
Nowy rok już mamy. Czas naładować akumulatory i szukać nowych kulinarnych pomysłów. Dziś polecam pyszne, wilgotne i puszyste babeczki z dżemem wiśniowym. Oczywiście jak ktoś chce to może użyć innego dżemu.
1 komentarz:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Piękne, ale ja już nie mogę patrzec na jedzenie hhahahaa
OdpowiedzUsuń