- 200 g czekolady mlecznej
- 100 g białej polewy w drażetkach
- 3/4 szk mrożonych jagód
- 200 g drobnego cukru brązowego
- 150 g margaryny Kasia
- 1 łyżka kakao
- 3 jajka
- 150 g mąki pszennej typ 500
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania
- czytaj dalej :
- W kąpieli wodnej roztopić margaryną z czekoladą mleczną. Po roztopieniu tych składników dodać cukier i wymieszać aż cukier się rozpuści. Następnie mieszając dodawać po jednym jajku a gdy jajka połączą się z czekoladą dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao i wymieszać ciasto. Na koniec dodać jagody i białą polewę ( polewa i tak się rozpuści i nie będzie widoczna, a jagody można obtoczyć w mące ) i ponownie ciasto wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175-180 stopni na 40-45 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć, przestudzić a potem posypać cukrem pudrem i pokroić na kawałki.
Strony
▼
piątek, 19 lipca 2013
Czekoladowo jagodowe ciasto
2 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Fajne, widać, że puszyste i wilgotne :)
OdpowiedzUsuńTak, a ja uwielbiam puszyste i wilgotne ciasta :)
Usuń