rozwiń i czytaj przepis :
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1 czerwona papryka
- 150 g pora
- 2 łyżki pestek dyni
- 2 łyżki prażonego słonecznika
- 3 łyżki płatków migdałowych
- Dresing :
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka piri piri
- 3 szczypty pieprzu
- 2 łyżki octu ryżowego
- 7 łyżek oleju ryżowego
Wszystkie
składniki na dresing umieścić w miseczce, dokładnie wymieszać i
odstawić na kilka minut. Kapustę poszatkować, paprykę po usunięciu
gniazda nasiennego i por pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Następnie
wsypać pestki dyni, słonecznika i płatki migdałowe. Na koniec wlać
dresing i wymieszać surówkę. Odstawić ja na 5 minut do przegryzienia się
smaków.
ciekawe połączenie:)
OdpowiedzUsuń